MALKO TEATRO

A Malko Teatro az egyetlen határon túli hivatásos bolgár színház. Fő feladata, hogy utat törjön a bolgár kultúrának Magyarországon. 

1996-ban Hadzsikosztova Gabriella és C. Nagy István létrehozott egy olyan színházat, ahol a saját művészi ízlésüknek és erkölcsi normáiknak megfelelően alkothatnak.

A Malko Teatro nyitott tér a művészetek közötti párbeszéd számára. Előadásaiban ötvözi a tradíciót és az innovációt, az autentikus zenét és a jazzt, valamint a kortárs táncot, a képzőművészetet és az újmédiát, létrehozva új formákat és műfajokat.

A színház gyakran vendégszerepel Bulgáriában és számos nemzetközi színházi fesztiválon vesz részt. A Malko Teatro jelentősen hozzájárul egy színház szerető, a magas kultúra iránt fogékony fiatal nemzedék kineveléséhez.

2010-ben Hadzsikosztova Gabriella a Magyar Köztársaság Arany Érdemkereszt kitüntetését vehette át. 2013-ban a Malko Teatrónak ítélték a Nemzetiségekért Díjat. 2014-ben C. Nagy István, a színház főrendezője elnyerte a Bolgár Kulturális Minisztérium rangos elismerését, az „Arany Évszázad” – Nagy Simeon Pecsétjét.